Protetica dentara

Lucrări protetice efectuate în clinica noastră dentară Family Smile

Vă punem la dispoziție toate tipurile de lucrări, conform standardelor europene, cu materiale de cea mai bună calitate.

Vă oferim soluții protetice moderne, deosebit de estetice, cu GARANȚIA LUCRĂRILOR.

Protetica dentară este o specialitate stomatologică care se ocupă cu înlocuirea dințior lipsă cu dinți artificiali

Are o importanță foarte mare atât din punct de vedere morfologic cât și estetică

Refacerea danturii se face cu ajutorul tehnicilor avansate de protezare. Acestea refac dinții distruși sau extrași prin felurite soluții care vor rezolva atât problemele morfologice cât și cele de ordin estetic. 

Protetica fixă pe dinți

> Coroane și punți metaloceramice prin tehnologia clasica sau CAD-CAM. Sunt lucrări protetice realizate prin stratificarea ceramicii pe structură metalică de Co-Cr sau Aur. Sunt cele mai frecvent executate lucrări la nivel mondial.

> Coroane și punți pe zirconiu: Zirconiul este un material recent apărut care a revoluționat medicina dentară, având multiple indicații datorită calităților sale excepționale. Este foarte estetic, rezistent, bine tolerat de organism, fără efecte alergice și fără fenomene de bimetalism, așadar total bioinert. Deoarece infrastructura este de culoare albă, restaurările cu ceramică stratificată pe zirconiu sunt foarte estetice, durabile și extrem de precise, fiind executate prin tehnologie computerizata CAD-CAM, atât pentru o singură fațetă, cât și pentru coroane și punți, în zonele anterioare și posterioare.

> Fațete dentare și coroane din ceramică stratificată pe suport e-max. E-max a adus un progres major în stomatologia restauratoare și cosmetică, pentru că prezintă și avantajul adeziunii foarte bune la structurile dentare, pe lângă estetica și o biocompatibilitatea excelentă. Infrastructura este extrem de precisă, fiind executată prin tehnologie computerizată CAD-CAM, iar cimentarea adezivă la structurile dentare cu cimenturi rașinice de ultimă generație reduce riscul desprinderii fațetelor. Aceasta este soluția ideală pentru obținerea unei estetici desăvârșite a lucrărilor protetice, pentru cazurile cu indicație specifică rata de succes la 10 ani fiind de peste 90%. 

> Inlay ceramic si de compozit, ca alternativă estetică și durabilă la obturațiile fotopolimerizabile extinse.

Proteze mobile și mobilizabile

> Proteze acrilice parțiale sau totale, armate individualizat, cu garnituri acrilice sau de compozit.
> Proteze scheletate cu sisteme speciale de menținere, sprijin și stabilizare.

Protetica pe implanturi dentare

În cazul unui dinte lipsă nu mai este necesară șlefuirea dinților vecini integri și folosirea unei punți dentare de 3 elemente pentru protezare. Implantul va avea rol de rădăcină dentară și va putea susține singur o coroană dentară.

Pentru protezarea edentațiilor extinse sau chiar totale se pot insera mai multe implanturi dentare pentru a susține o lucrare fixă cimentată sau înșurubată, cu bonturi standard sau individualizate, metalice sau cu zirconiu, în funcție de tipul lucrării și al implantului dentar.