Odontoterapie, Endodontie, Chirurgie

Odontoterapie

Odontoterapie este ramura stomatologiei care se ocupa cu prevenirea si tratarea cariei dentare.

Caria dentara, rămâne alături de bolile cardiovasculare si cancer, una din cele mai răspândite boli ale populație. 

Caria dentara este un proces distructiv cronic al țesuturilor dure ale dintelui.

Chirurgia dento-alveolara

Chirurgia dento-alveolara permite rezolvarea unor probleme complicate ce au ca punct de plecare sistemul dento-maxilar: granuloame apicale, chisturi maxilare, molarii de minte incluși sau semi incluși, caninii incluși, extracții dentare dificile, abcese periosoase cu punct de plecare dentar, tratament chirurgical protetic, tumori benigne, chirurgia parodontala, augmentări osoase, sinus lift, etc

Clinica dentara Family Smile va oferă serviciile de chirurgie dento-alveolara utilizând anestezice de cea mai buna calitate, care permit efectuarea tuturor procedurilor chirurgicale fără nici o durere.

Endodonție

Un dinte sănătos dispune de țesut nervos, țesut conjunctiv și aport sangvin, în interiorul canalelor (canalului) radiculare.

În cazul pierderii vitalității pulpare datorate cariilor, tratamentelor incorecte, sau traumelor, dintele este tratat prin îndepărtarea conținutului canalar, dezinfectarea și lărgirea canalului radicular și în final umplerea și sigilarea acestuia cu material specific, inert chimic.

Posibilitatea efectuării unui tratament endodontic corect duce la păstrarea dintelui pe arcadă un timp îndelungat sau pentru toata viață , mai ales daca este protejat de o lucrare protetica.