Implant dentar

La clinica dentara Family Smile folosim exclusiv implanturi dentare de cea mai buna calitate, 100% biocompatibile, astfel incat sa se integreze perfect in organism.

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este o piesa de titan, care tine loc de radacina a dintelui, fiind cea mai buna metoda de a inlocui un dinte pierdut.

Un implant dentar este indicat la toate categoriile de varsta, de la 18 ani pana la varste foarte inaintate, fiind cea mai buna solutie de reconstructie a dintilor in marea majoritate a cazurilor. Implantul dentar il veti simti exact la fel ca pe ceilalti dinti si nimeni nu va observa diferenta fata de dintii naturali.

Care sunt etapele implantului dentar?

  1. Etapa de pregatire: consultare, radiografii, computer tomograf (prin care se fac masuratori precise si se insera virtual implantul) aprecierea starii de sanatate, prin analize de laborator.
  2. Etapa chirurgicala: implantul se insera in osul maxilar si se asteapta intre 2 si 6 luni (timp in care implantul se "prinde in os").
  3. Etapa protetica: se face o mica incizie in dreptul implantului si se monteaza un conformator gingival (care permite vindecarea estetica a gingiei), se monteaza un bont de transfer cu care se ia amprenta pentru viitoarea lucrare in laboratorul de tehnica dentara, se realizeaza lucrarea finala (care se fixeaza prin cementare sau insurubare).

Ce analize sunt necesare pentru implantul dentar?

  • timp de sangerare, timp de coagulare,
  • hemoleucograma,
  • glicemie,
  • colesterol,
  • uree,
  • calcemie,
  • transaminaze.

Cat dureaza inserarea unui implant dentar?

Daca osul este suficient, durata de inserare a unui implant este de aproximativ 20 de minute, timpul fiind mai mare daca este nevoie de aditie de os sau de alte procedee suplimentare.

Ce tip de anestezie se foloseste?

In mod normal, o simpla anestezie locala este suficienta.

In cazuri complexe in care este nevoie de mai multe implanturi, iar durata interventiei este mai mare, se poate opta pentru anestezie generala, prin colaborarea pe care o avem cu medicul anestezist.

Este dureros?

Prin tehnica de inserare a implantului pe care o folosim, pacientii nostri nu resimt niciun disconfort in timpul operatiei, nici dupa aceea. Va puteti intoarce la activitatile zilnice imediat dupa interventie.

Cum se ingrijeste implantul dentar?

Implantul dental se ingrijeste printr-un control periodic o data la 6 luni si printr-o igiena foarte stricta: periaj interdentar, dus bucal, ate dentare speciale pentru implanturi.

Cat rezista un implant dentar?

Implanturile dentare rezista timp indelungat, studii realizate pe termen lung pe pacientii fara nici un dinte aratand o rata de succes de peste 93%.

Ele rezista in os foarte multi ani (20 de ani, chiar mai mult) in conditiile in care sunt ingrijite corespunzator la domiciliu, iar pacientul se prezinta la cabinet pentru igienizari profesionale.

Ce este aditia de os?

Aditia de os ste un procedeu suplimentar prin care se reconstituie volumul de os, in cazul in care este in cantitate insuficienta pentru a sustine un implant.